Kurs i Callanetics: träna hemma

Med små effektiva rörelser hjälper jag dig att skapa en stark och smidig kropp

Hur då?
Under 2 dagars träning får du med dig verktyg för att själv hålla din kropp i trim, utan vikter eller redskap. Det enda redskapet är du själv. Du har allt du behöver i din kropp för att bygga och skapa en stark och smidig kropp.

Vi träffas under en helg där vi noggrant går igenom bakgrunden och hur träningen är uppbyggd. Med exakta positioner och min personliga coaching väcker du muskler som du inte ens visste att du hade!

Vi tränar flera pass, så att du får en tydlig bild av metoden, för att kunna träna på egen hand hemma.
Andra dagen fördjupar vi oss i dina frågor från gårdagen, men fokuserar även på modifieringar och intensifieringar för var och en. På det viset kan du anpassa en övning efter dina behov.
Det finns alltid tid för reflektioner och frågor som dyker upp!

Fördelarna med träningen är att du tränar i din takt. Hinner du inte med ett helt pass är det inga problem. Du behöver inte byta om eller ”planera” ett pass. Du kan träna dina ben när du står och skalar potatis, träna rumpan när du står och väntar på bussen eller träna magen när du tittar på TV!

I kursen ingår te, kaffe och frukt.
Max 8 deltagare.
Du får med dig alla övningar i ett häfte, samt en ljufil med en
1-timmars lektion att träna med hemma.
1 kostnadsfri lektion i ordinarie klass under hela terminen, där det passar dig.
Tid: Mer info under januari 2020

Vill du boka en helg själv, maila mig: margareta.swartling@telia.com så kan jag berätta mer om hur du som ordnar denna, kan delta kostnadsfritt!!

Hjärtligt välkommen!
Margareta Swartling


Workshop Nacke - Axlar - Ryg

Vem känner inte igen sig i stela axlar, stel nacke och en öm rygg efter en arbetsdag?
Vi sitter mer och mer stilla och tillbringar mer och mer tid framför datorn.
Men även tandläkare, frisörer, mm med en sned arbetsställning får inte sällan ont i axlar och rygg.
Att sitta framför datorn i sig är nog inte det värsta, däremot att koncentrera ögonen på skärmen under en längre tid, skapar spänningar. Huvudet trycks framåt, axlarna åker upp och ryggmusklerna får jobba i framåt lutad hållning.
Inte ofta börjar vi vrida och vända på oss, vicka med bäckenet och massera nacken, för att sedan återgå till samma ansträngande ställning.
I den här workshopen kommer du att få lära dig hur du kan undvika och lindra smärtan som har orsakats av vad jag kallar en felaktig hållning.
När: Info om detta kommer under januarimånad 2020
Tid: 

Du får med dig alla övningar bekrivna, samt ett träningspass som ljudfil.
Anmälan är bindande. Maila mig på margareta.swartling@telia.com

Max 8 deltagare.
 

 Träningshelg på Greens Hotel i Tällberg


Tillbaka från en härlig helg i Tällberg. Fantastiskt trevligt på GreenHotel med god mat och dryck. Men för att förtjäna det, jobbades det hårt i Workshopen! Under tre härliga höstdagar koncentrerade vi oss på djupet av träningen. Att träna tre dagar i rad ger en större effekt än att träna en gång i veckan. Med nya kunskaper och övningarna i ett kompendium kan alla fortsätta med träningen hemma. Och varför inte kombinera med lektionerna i gruppträningen för att lära dig fler variationer?

Callanetics® GÖR DIN KROPP STARK OCH SMIDIG

Genom att aktivera de små innersta musklerna bygger du en stark och smidig kropp. Träningen förbättrar din hållning genom att noga gå in i exakta positioner. Millimeterprecisionen är hemligheten i träningen och jag coachar dig i varje moment. Övningarna är små men extremt effektiva. Genom att arbeta långsamt i de små rörelserna hänger hjärnan med, vilket gör att du kan slappna av stressa ner kroppen.

Träningen kallas också ‘Meditation in Motion’.


 


Bootcamp i Södertälje

I helgen genomförde vi vår första Bootcamp, i Södertälje. Mycket skratt men även hårt arbete. Upplägget att träna tre dagar i rad passade alla och jag kunde se vilka framsteg som gjordes.

Vi började med att gå igenom alla övningar, steg för steg. Andra dagen fördjupade vi oss i detaljer, där fokus låg på precision, modifieringar och intensifieringar. Tredje dagen körde vi en hel lektion, trots träningsvärk både här och där...

Nu satt övningarna riktigt bra och Callanetics® språket hade nått fram! 
Tack alla ni som var med, det var lärorikt både för er och för mig.

Är du intresserad av en bootcamp nära dig? Skicka ett mail till:  margareta.swartling@telia.com