Röster om CALLANETICS®/CANTIENICA®

Jag har lärt mig att både sträcka ut mina muskler och styrketräna de inre muskellagren för att mer funktionellt kunna belasta min rygg och min kropp som helhet.

Hälsosam träning, idrott och sport är både min livsstil och mitt yrke. Med åren kom skador, förslitningar och för mig allvarligt invalidiserande diskbråck. Jag har provat mig fram genom rehabiliteringens enorma utbud av aktiviteter och CALLANETICS®/CANTIENICA® som Margareta Swartling erbjuder i Balance Your Life inbegriper dem alla på ett sofistikerat sätt.

Träningen är säker och instruktören arbetar direkt med individuell guidning som faktiskt är nödvändigt för att hitta de små musklerna. Jag har lärt mig att både sträcka ut mina muskler och styrketräna de inre muskellagren för att mer funktionellt kunna belasta min rygg och min kropp som helhet.
Jag ser fram emot att gå vidare med träningen och förhoppningsvis även kunna genomföra forsknings- och utvecklingsprojekt i första hand för diskbråckpatienter. Det är nämligen många som inte kan återgå till ett normalt yrkesliv. Balance Your Life ger hopp för mig om en fungerande framtid.
Gi Defaire, Med Dr, lektor i idrottsmetodik GIH
Associerade till Karolinska Institutet


De små rörelserna bidrar till en bra balans mellan styrka, smidighet, lugn och ro.

CALLANETICS®/CANTIENICA® består av väl utformade träningsformer som skapar stabilitet kring ryggrad och bäckenet. Man jobbar med det inre lednära muskelsystemet. De små rörelserna bidrar till en bra balans mellan styrka, smidighet, lugn och ro.
Lena Hellgren, leg. Naprapat
 
CALLANETICS®/CANTIENICA® och framförallt Margaretas fingertoppskänsla har  påtagligt visat var det ska kännas och med handfast grepp lett kroppen rätt.

På ett halvår har jag omformat min kropp, minskat med 3 kg, fått en positiv medvetenhet om helheten och att allt utgår från mitt centrum. CALLANETICS®/CANTIENICA® och framförallt Margaretas fingertoppskänsla har påtagligt visat var det ska kännas och med handfast grepp lett kroppen rätt.
Så många fantastiska övningar som verkligen gör skillnad. Detta är en träning som ger resultat!
Ett stort TACK till dig Margareta, hoppas du vill hålla på länge, du gör ett fantastiskt arbete med alla dina deltagare. Du skapar bra stämning och trygghet i gruppen. Efter varje pass kände jag mig starkare och lättare tack vare dina välplanerade pass från början till slut. Andningen som jag jobbat med i så många år fick en djupare mening med att utgå från mina sittben.
Eva Jernå 52

Jag har sällan blivit så frustrerad över att inte orka med så små rörelser som inte verkar särskilt jobbiga i början. Alla muskler jag trodde jag hade, verkade helt borta.

Jag har rört på mig och tränat hela mitt liv. Allt ifrån löpning, skidåkning, gymträning mm. När jag skulle pröva på att träna CALLANETICS® trodde jag det skulle bli en lugn stund, med lite stretching, för det var väl det jag behövde. Hade känt av min rygg och trodde detta skulle vara mjuk träning. Jag har sällan blivit så frustrerad över att inte orka med så små rörelser som inte verkar särskilt jobbiga i början. Alla muskler jag trodde jag hade, verkade helt borta. Det tar lite tid att lära sig att tänka om, men nu tränar jag fortfarande och har inget som helst problem med min rygg längre.
Monica Björk, 52 år

CALLANETICS® har väckt minnet i mina muskler!

Genom hela livet så har jag alltid fått höra att min hållning har varit så bra. Självklart har jag själv tyckt, som började med balett i fyraårsåldern. Att under en lektion i studion hos Margareta Swartling gå igenom kroppen på ett fantastiskt välgörande sätt med CALLANETICS® och CANTIENICA® gör underverk!

Det är en härlig känsla att känna att muskelgrupperna i hela kroppen aktiveras på ett så genomgripande sätt samtidigt som det med den nästan meditativa andningen gör att allt upplevs som väldigt rofyllt, det är skönt att känna att den så viktiga muskulaturen i bäckenbotten är där och min hållning - ja, min hållning är tillbaka!

Att dessutom bli instruerad på ett individuellt och informativt sätt gör att den här träningen passar mig utmärkt! Det är självklart att rekommendera denna träningsmetod som passar för alla, oavsett ålder och tidigare erfarenhet!
Lena Sandberg 56, dansare  

 

CALLANETICS® är en väldigt lugn och behaglig träningsform som jag varmt kan rekommendera till alla mina patienter.

Det slår mig många gånger hur jag faktiskt använder denna metod till vardags för att känna att min hållning blir mer korrekt, och det var skönt att känna hur effektivt dessa små men koncentrerade rörelser bidrog till att samtliga muskler i kroppen fick arbeta. Jag tror att denna träning är väldigt bra i rehabiliterande syfte och känner mig trygg när jag rekommenderar denna till mina patienter.
Sofie Rönnqvist, Leg. Kiropraktor

Med CALLANETICS® /CANTIENICA® får jag ett andrum när livet känns knöligt att få ihop.
För mig har CALLANETICS® varit väldigt lärorikt både när det gäller att lära känna sin kropp genom att jobba med muskler jag inte visste jag hade. Men det är också viktigt att nämna Margareta som en fantastisk lärare och coach. Nu är det svårt för mig att vara utan och jag har som mål att gå minst en gång i veckan, helst fler".
Anna Larsén

CALLANETICS® och CANTIENICA® passar alla människor i alla åldrar.

Den behagliga träningen ökar medvetenheten, den påverkar och stärker hela kroppen. Muskulaturen i bäckenbotten blir spontant aktiverad under hela träningspasset. Jag är säker på att denna metod har en mycket gynnsam effekt på inkontinensbesvär hos många människor.
Carina Heyner, Leg. Distriktsköterska

Övningarna genomfördes i lagom tempo så att jag kände att även hjärnan hann med och för första gången blev jag medveten om muskelgrupper som jag inte visste existerade.

Efter att i flera månader ha hoppat runt på kryckor med en hängande droppfot och känselbortfall i fot och ben opererades jag för ett diskbråck hösten 2009. Operationen var lyckad men känsel och muskelfunktion i fot och ben var långt ifrån normala.

Ett par månader efter operationen började jag hos Margareta Swartling med CALLANETICS®/CANTIENICA®. Jag kände mig till en början lite bräcklig och osäker på hur mycket min rygg skulle tåla. En harmonisk lugn miljö, Margaretas behagliga röst, individuell ledning och information gjorde att jag fick full tillit. Övningarna genomfördes i lagom tempo så att jag kände att även hjärnan hann med och för första gången blev jag medveten om muskelgrupper som jag inte visste existerade.

Jag har fått förmåga att kontrollera dessa och har därigenom fått möjlighet att stabilisera bäckenbotten, mage, rygg vilket förbättrat min hållning, sittställning och underlättat min gång. Successivt har funktionerna i mitt ben återkommit. Förutom att kroppen tränas under övningarna så stannar tiden och man uppnår ett tillstånd av upphöjt lugn. Jag kan verkligen varmt rekommendera Margareta Swartling och Balance Your Life.
Ia Hemmingsson, Leg. Distriktssköterska

Det går bättre att sitta riktigt när man lärt sig att sträcka på sig på rätt sätt och att slappna av.

Metoden fungerar bra för mig. Jag sträcker på mig och får bättre hållning, vilket flera vänner påpekat. Det går bättre att sitta riktigt när man lärt sig att sträcka på sig på rätt sätt och att slappna av. Efter att ha haft en känsla av lock för öronen i flera år, var det en enorm lättnad när locket släppte under övningarna.
Suzanne