Från reklamvärlden till Balance Your Life

Efter ett långt och stressigt arbetsliv inom reklambranschen bestämde jag mig för att sadla om. Alla år av stress fick mig till slut att stupa, jag gick in i väggen. Nio månaders sjukskrivning var en rejäl väckarklocka, som fick mig att tänka nytt.

Ett av mina sista uppdrag på det jobb jag hade, var att lansera den populära träningsformen Callanetics® på video i Skandinavien och Benelux. Det kom att bli starten för mitt företag Balance Your Life.
 
1995 utbildade jag mig till Callanetics® instruktör inom USA-organisationen. Mellan 2004 - 2008 vidareutbildade jag mig i Cantienica®-Method for Body, Shape & Posture.

Jag är diplomerad i Ryggträning, Styrketräning, Bäckenbotten-träning, samt delkurser för gravida, ansiktsträning, axlar, bäcken och den unika coaching som står för en stor del av arbetet.
 
I samarbete med Callanetics® Teachers Association i Sydafrika och The Callanetics® studio i Australien följer jag de senaste uppdateringarna av båda träningsmetoderna.

Det som började som Callanetics® på 90-talet fördjupades med hjälp av Cantienica® och har nu kommit ett snäpp längre med Katy Bowmans Nutricious Movement, där fokus ligger på kroppens biomekanism, nämligen att millimeterprecisionen når ut till alla muskler i kroppen för att uppnå maximal effekt.

I sommar har jag påbörjat min utbildning i Clinical Somatics Education. 
Somatics skapar frihet från smärta och förbättrad rörelseförmåga i kroppen. Det är ett system av neuromuskulär utbildning (mind-body träning) som består av enkla, långsamma rörelser som görs bekvämt på golvet. Somatics neutraliserar stress som har satt sig i kroppen och stimulerar kroppens egen självläkande förmåga.
Somatics är ett perfekt sättatt starta din dag eller dina fysiska aktiviteter med och hjälper dig att fördjupa din kroppsmedvetenhet, välbefinnande och  rörelseförmåga.